Spectacol de teatru cu Oana Mardare – Aşteptând-o pe Alice

Asteptand-o_pe_AliceAşteptând-o pe Alice
o idee originală de/cu Oana Mardare

Distribuţie: Oana Mardare
Muzica: Pau de Nut
Regia: Doru Mihai Taloş

Gen: Drama
O producţie a companiei Atelier45

Sinopsis

Aşteptând-o pe Alice este un spectacol de creaţie pe tema aşteptării. Povestea presupune un exerciţiu de imaginaţie: ce face o păpuşă în momentul în care se trezeşte singură, abandonată într-un spaţiu străin şi rece? Aşteaptă ca lucrurile să revină la normal, ca acest nou “joc” să se termine? Speră? Până când?

În cadrul acestui spectacol, publicul este integrat, făcând parte din colecţia de jucării abandonate de-a lungul timpului. Este un martor tăcut al transformărilor prin care trece personajul principal, fiind însă invitat să se caute şi să se recunoască în poveste.

Spectacolul este dinamic şi interactiv, alternând secvenţele de tip flash-back cu momentele de contact cu publicul. Are o structură ciclică care permite observarea clară a degradării şi acumularea tensiunii în spectator.

Despre Oana Mardare

A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune din Cluj, secţia Arta Actorului, în anul 2009.

Oana Mardare a participat la diverse ateliere de teatru, intrând astfel în contact cu teatrul experimental, teatrul Neo-No, teatrul de tip performance, contact-improvisation.

În vara anului 2009 participă la programul “Atelierele internaţionale Eugen Ionescu, Sinaia-Burghausen”, o iniţiativă UNESCO în colaborare cu Şcoala Athanor Akademie a profesorului David Esrig. Atrasă de pedagogia profesorului francez Jacques-Lecoq, se înscrie în anul 2010 la Şcoala Internaţională de Teatru Berty Tovias din Barcelona, un ambient deschis şi multicultural ce se dedică studiului măştilor, a clownului, pantomimei, tragediei, analizei mişcării.

În 2012 înfiinţează compania de teatru Atelier45 şi joacă în Barcelona spectacolele Elevator, Circul Emperador şi Aşteptând-o pe Alice.

Advertisements

About GTCI

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producţiilor experimentale, într-un efort de a face ca şi oraşul Oradea să devină vizibil în sfera internaţională a artelor şi a circuitului cultural. Printre secţiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziţii de fotografie, ateliere de teatru şi lansări de carte. Artiştii invitaţi sunt din România şi din străinătate. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi scrie la gtci.romania@gmail.com! View all posts by GTCI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: