GTCI 2014: a IV-a ediţie a Galei Traficantului de Cultură Internaţional

Evenimentul Gala Traficantului de Cultură Internaţional (GTCI) a fost creat din dorinţa de a introduce în spaţiul artistic naţional creaţii contemporane naţionale şi internaţionale, şi să familiarizeze publicul din Oradea cu inovaţiile din domeniul artistic.

GTCI a reuşit să devină un spaţiu de întâlnire a artiştilor din domenii artistice diferite (teatru, muzică, cinema, arte plastice etc.), contribuind la realizarea unui schimb intercultural între artiştii străini şi cei naţionali, incluzând aici în primul rând artiştii aflaţi la început de carieră.

GTCI 2014

La fel ca în cazul ediţiilor anterioare ale acestui eveniment, artiştii vor putea atinge noi nivele de interacţiune cu publicul. Editia a IV-a a GTCI surprinde prin utilizarea unor spaţii neconvenţionale de desfăşurare, prin reconversia radicală a acestora.

Tema principală a evenimentului este Adio. Artă. Aperitiv., în jurul căreia spectacolele şi expoziţiileprezentate participă la construcţia unui eveniment artistic singular, care se adresează publicului larg, neimplicând niciun fel de restricţii în ceea ce priveşte transmiterea mesajului cultural. Gala Traficantului de Cultură Internaţional aduceîn acelaşi loc trecători, public fidel, specialişti, studenţi etc., toţi luând parte la acelaşi spectacol, dar având roluri diferite. Sunt stârnite astfel diverse reacţii: unii intracţionează mai mult, alţii mai puţin sau deloc, unii sunt mai deschişi, mai ludici, alţii se feresc sau nu înţeleg despre ce este vorba; unii sunt plăcut surprinşi, alţii nu sunt de acord cu “ce a devenit arta în ziua de azi”. Reacţiile merităîncurajate, acestea fiind, dincolo de simpla lor natură, cel mai constructivelement când vine vorba despre dezvoltarea actului artistic.

Evenimentul va avea loc în datele de 14-16 februarie 2014, în clădirea fostei fabrici de plase, de pe strada Ioan Budai Deleanu nr. 1. Programul complet poate fi studiat aici.

Localizarea pe harta

Advertisements

About GTCI

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producţiilor experimentale, într-un efort de a face ca şi oraşul Oradea să devină vizibil în sfera internaţională a artelor şi a circuitului cultural. Printre secţiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziţii de fotografie, ateliere de teatru şi lansări de carte. Artiştii invitaţi sunt din România şi din străinătate. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi scrie la gtci.romania@gmail.com! View all posts by GTCI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: