Chis Mirela INCOMOD(a)

Chis Mirela,
Absolventa a  Universitatii Oradea,  specializarea Arte Decorative – 2007
Titlul colectiei:  “INCOMOD(a)”
Colectia  “INCOMOD(a)”,
Este o punere in evidenta a  doua perioade atat de diferite si totusi asemanatoare,este opzitia intre un trecut restrictiv si mutilant  si un prezent “liber” dar incomod.
Impartirea “fata-spate” a propunerilor vestimentare, este aici, comparatia “trecut-prezent”,duritatea uniformei gri , (fata), din comunism se opune diversitatii de materiale si texturi,(spate),”moi”,al unui prezent “confortabil”.
Este o prezentare, a degradarii umane, datorata “confortului idiotizant”, a starii de “moarte” a omului care nu mai trebuie sa faca nimic, decat ceea ce i se spune, nu mai trebuie sa gandeasca, o face “masina” in locul lui, este o prezentare a artificialitatii si superficialitatii, a lipsei de comunicare, ce are ca scop evidentierea unei stari actuale de “incomoditate”, de rigiditate si disconfort mental, neconstientizat.
Dorinta de reusita ,cu orice pret, masina, supermagazinul, nebunii (in numar tot mai mare), casa cu toate acele aparate, ce ne asigura confortul si de care am devenit dependenti, panica , isteria, vulgaritatea si artificialul nu ne sunt deloc straine, si acest lucru nu e deloc imbucurator.
In comunism nu exista libertate de exprimare, nu exista acel confort minim, necesar unei existente decente. Acum exista acest confort, insa nu pentru toti, doar pentru cei ce reusesc sa se afirme in aceasta lume a invingatorilor a “visului” realizat, a marketing-ului, a publicitatii,a inversarii valorilor, a reusitei cu orice pret. Ceilalti sunt “liberi”, sa se exprime,”liberi” sa fie izolati social, atunci cand “ies din rand”, “liberi” sa traiasca la limita suportabilitatii, sunt liberi sa vada tot ceea ei nu pot avea, insa daca reusesc ,nu se pot bucura, de ceea ce au realizat, pentru ca acest “confort”, trebuie mentinut, iar frica, de saracie, l-a transformat, deja, intr-un sclav al muncii, intr-un robot nefericit, condus de teama paranoica, de a nu putea sa-si mentina acest “nivel” atins.
Toate acestea ne transforma si ne deformeaza personalitatea, ne aduce la starea de executant automat, ce nu mai poate si nici nu trebuie sa mai gandeasca.
Activitati artistice:
2005 – Colectia , “Cubismul” , Oradea
2006 – Colectia, “Woodoo”   , Galeria de Arte Vizuale Oradea
2006 – “12 + 1 atitudini plastice” , Muzeul Tarii Crisurilor Oradea
2006 – Colectia, “Moda in perioada interbelica” Oradea
Advertisements

About GTCI

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producţiilor experimentale, într-un efort de a face ca şi oraşul Oradea să devină vizibil în sfera internaţională a artelor şi a circuitului cultural. Printre secţiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziţii de fotografie, ateliere de teatru şi lansări de carte. Artiştii invitaţi sunt din România şi din străinătate. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi scrie la gtci.romania@gmail.com! View all posts by GTCI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: