Simone Perinelli – Requiem for Pinocchio

Obiectivul principal, a fost de la inceput, cel de a transpune pe scena cele doua existente ale lui Pinocchio, cea de papusa din lemn si cea umana.

Al doilea obiectiv a fost teatralizarea povestii, aducerea sa la viata printr-o serie de imagini sccesive intr-un ritm accelerat.

Al treilea obiectiv este cel de a nu folosi efecte speciale sau un impact scenografic, s-a folosit esentialul: o masa, un microfon, realizarea caracterizarii personajelor lui Collodi prin jocul scenic , prin miscare si voce, gasind inspiratia din Ennio Flaiano: “Jocul este acesta: cauta pe intuneric, ceva ce nu exista si sa-l gasesti!”

Advertisements

About GTCI

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producţiilor experimentale, într-un efort de a face ca şi oraşul Oradea să devină vizibil în sfera internaţională a artelor şi a circuitului cultural. Printre secţiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziţii de fotografie, ateliere de teatru şi lansări de carte. Artiştii invitaţi sunt din România şi din străinătate. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi scrie la gtci.romania@gmail.com! View all posts by GTCI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: