Alexandra Feneșan și Răzvan Comănici – Atelier NCULORI

Atelier NCULORI este un proiect de creație în domeniul amenajărilor interioare și a artei decorative. Credem foarte mult în originalitatea și identitatea spațiilor, fiecare spațiu spune o poveste ce trebuie descoperită și pusă în valoare.

Fosta fabrica Rovex a fost o provocare, lucrarea principală și cea mai mare o reprezintă decorarea unei serii de panouri ce delimitau o zonă de vestiare. Lucrarea se numește “ Pop art românesc ” și este un manifest al acestui gen. În spiritul acestui curent artistic, am ales să facem o serie de portrete a unora dintre cele mai reprezentative  personalități din teatrul și filmul românesc. Lucrarea este realizată cu ajutorul unei îmbinări între pictură și colaj, la care s-au folosit materiale din fabrică. Analogiile spun vechea poveste a fabricii și a simbolurilor sociale ale vremurilor.

Reinterpretarea elementelor vizuale emblematice ale perioadei reflectă și în celelalte două lucrări.

Una dintre ele este “ 7’elle ”, care este o versiune a ilustrațiilor de modă din anii de glorie ai fabricii. Lipsa identității este compensată de atitudinea socială pe care o femeie o are. Cele 7 doamne reprezintă drumul ce îl parcurge o femeie în viața socială, o femeie angrenată în vârtejul superficialului social pe fondul tracasant al liniilor de producție.  Este definiția impersonalului personalizat.

Cealaltă lucrare, “ Gopo retrait “, este compusă dintr-o serie de scene ce îl au ca erou pe celebrul personaj animat. Lucrarea este un stop cadru pe ferestre de sticlă ce generalizează și se expandează cuprinzând întreaga fabrică într-o pauză atemporală.

Împreună, aceste trei lucrări, urmăresc tema spațiului captiv într-un timp ce nu-l mai înțelege, nu-l mai definește și nu-l distruge.

Advertisements

About GTCI

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producţiilor experimentale, într-un efort de a face ca şi oraşul Oradea să devină vizibil în sfera internaţională a artelor şi a circuitului cultural. Printre secţiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziţii de fotografie, ateliere de teatru şi lansări de carte. Artiştii invitaţi sunt din România şi din străinătate. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi scrie la gtci.romania@gmail.com! View all posts by GTCI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: