Alexandra Gavrila – colaje

“Zi de zi ne imbibam cu informatii din jurul nostru, din mass media, din conversatii. Unele reapar la suprafata la un moment dat, aparent fara nici o un motiv. Dupa o vreme se face o selectie; raman nuclee in jurul carora incep sa se concretizeze idei. Acesta este punctul de plecare al proiectelor mele. In ele las loc pentru neprevazut, pentru alte lucruri fara nici o legatura cu ce cautam, si pe care le descopar pe parcurs.


De un an am inceput o serie de colaje din cataloage Avon, reviste de moda si lifestyle, cataloage de hypermarketuri. Acelasi tip de frumusete feminina reaparea obsesiv pe toate afisele, in toate reclamele si revistele pe care le vedeam zi de zi; aceeasi expresie tipica: ochi cu privire fixa, buze senzuale si degete cu manichiura perfect. „Avon Ladies”, „les bELLES”,  si „Ielele” consuma si se lasa consumate. Isi compun imaginea pe care vor sa o arate celorlalti ca pe un puzzle, alegand din cataloage si reviste parul, genele, unghiile pe care doresc sa le posede. Se hranesc apoi din imaginea pe care si-au creat-o, intr-un gest de autocanibalism.”

Advertisements

About GTCI

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producţiilor experimentale, într-un efort de a face ca şi oraşul Oradea să devină vizibil în sfera internaţională a artelor şi a circuitului cultural. Printre secţiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziţii de fotografie, ateliere de teatru şi lansări de carte. Artiştii invitaţi sunt din România şi din străinătate. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi scrie la gtci.romania@gmail.com! View all posts by GTCI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: