Mike Godoroja & Blue Spirit muzică/ muzic

Un spectacol ca o poveste !

Mike Godoroja – voce , kazoo, percutie

Luca Marius – ghitare ( acustica si electrica) , banjo , mandolina , dulcimer , bouzouki , slide

Alex Visan – ghitare ( acustica si electrica), mandolina , bouzouki

Robert Ardeleanu – bas

Vali Vatuiu – tobe , percutie

A venit vremea sa ne intoarcem la radacini, a sosit timpul sa privim spre timpurile de inceput ale blues‐ului care a provocat o revolutie in muzica secolului XX . Tot ceea ce inseamna astazi jazz, soul, funk, rock’n’roll, etc sunt rezultatul aparitiei acestei “muzici” care a pus accentual pe BALANS RITMIC ! Acum e momentul sa privim spre originile unei arte care a marcat toata muzica cu tobe si ghitare : BLUES‐ul ! Un spectacol unic prin aducerea la rampa a vibratiilor blues‐ului de inceput, a sound‐ului arhaic acustic de kazoo , ghitara slide si voce. Legendele mari ale blues‐ului clasic vor reinvia mai actuale, mai expresive si mai emotionante ca niciodata: Muddy Waters, Willie Dixon, Robert Johnson, James Cotton, John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson, Howlin Wolf si multi altii .

◊Un concert prin care publicul patrunde in povestea BLUES‐ului intr‐un spectacol care pune accentual pe emotie si expresie sufleteasca in primul rand si mai apoi pe cercetarea cu ochii mintii a ceea ce a devenit astazi acest atat de indragit gen musical. Mike Godoroja comunica pe scena o emotie personala in contextul unei idei de spectacol concept si nu doar a unui concert. O seara cu Mike Godoroja & Blue Spirit sta sub semnul magiei. Mike nu numai canta blues‐ul, ci il si “povesteste” intr‐un scenariu asemanator unei piese de teatrul in care fiecare spectator devine un personaj, iar muzica un “instrument” divin.

◊Dupa experienta cu Balkanic Zeppelin, tot mai multi cronicari au descoperit un nou Mike, a carui partitura vocala comporta un nivel ridicat de dificultate in piesele dinamice, dar mai ales in emotionantele balade. Niciodata un concert cu Mike Godoroja & Blue Spirit nu va fi la fel cu cel precedent. Fiecare spectacol este o experienta cu o doza importanta de spontaneitate in care se traieste clipa!

◊Formatia sa este rodul unei munci de echipa extrem de serioase, imbinata cu o mare pasiune si dragoste pentru blues. Publicul il considera un artist a carui charisma vine din IUBIREA SINCERA fata de blues si jazz , un adevaratul reprezentant al bluesului de fuziune cu specific romanesc, prin abordarea inedita a repertoriului si prin dinamica show‐urilor sale. Experienta sa scenica de mai bine de 13 ani se completeaza cu intalnirile istorice cu RAY CHARLES, CHICK COREA, JIMMY SMITH, JAMES BROWN etc.

Un foarte cunoscut producator de televiziune si realizator de emisiuni radio, a pus bazele trupei in 1997. A fost pentru 12 ani producatorul grupului IRIS iar de o buna perioada de timp este producatorul muzical al popularei soprane FELICIA FILIP .

MIKE GODOROJA – voce

Formatia sa este rodul unei munci de echipa extrem de serioase, imbinata cu o mare pasiune si dragoste pentru blues. Publicul il considera adevaratul reprezentant al blues‐ului in limba romana, prin abordarea inedita a repertoriului si prin dinamica show‐urilor sale. Experienta sa scenica de mai bine de 13 ani se completeaza cu intalnirile istorice cu RAY CHARLES, CHICK COREA, JIMMY SMITH, JAMES BROWN etc. Un foarte cunoscut producator de televiziune si realizator de emisiuni radio, a pus bazele trupei in 1997. Este de o buna perioada de timp producatorul muzical al grupului IRIS , FELICIA FILIP si TIMPURI NOI.

LUCA MARIUS – ghitara electrica , ghitara acustica, slide, bouzouki, mandolin,claviaturi

Este un muzician complet, cu o pregatire temeinica in sfera ROCK /POP si cu o capacitate formidabila de a trece de la un instrument la altul. A cantat in foarte multe proiecte de facturi diferite. Se recomanda ca un foarte bun orchestrator si un interpret ingijit si cu personalitate.

ALEX VISAN – ghitara electrica , ghitara acustica , mandolina, bouzouki

Un mare iubitor de blues, a descoperit chitara la varsta de 13 ani, ascultandu‐l pe Jimi Hendrix, este un foarte talentat improvizator cu un simt aparte al sound‐ului si stapan pe mijloacele de expresie.

ROBERT ARDELEANU ‐ bass, pian

Un muzician complex extrem de versatil in plan stilistic. A studiat pian, chitara ,instrumente de percutie, pian tehnic, ritmie. A colaborat cu Marcian Petrescu, Rares Totu etc. In decembrie 2011 a venit alaturi de Mike Godoroja & Blue Spirit.

VALI VATUIU – baterie si percutie

Un tobosar si percutionist cu adevarat profesionist dedicat atat blues‐ului cat si jazz‐ului A facut parte din Blue Spirit si in trecut. A cantat cu formatia Axa Project al carei fondator a fost Eugen Mihaescu, a colaborat cu Paula Seling. A format alaturi de Alin Milosav, Valentin Rotari si Gabriel Ionescu trupa Blackbox, trupa de tip cover.

Advertisements

About GTCI

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producţiilor experimentale, într-un efort de a face ca şi oraşul Oradea să devină vizibil în sfera internaţională a artelor şi a circuitului cultural. Printre secţiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziţii de fotografie, ateliere de teatru şi lansări de carte. Artiştii invitaţi sunt din România şi din străinătate. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi scrie la gtci.romania@gmail.com! View all posts by GTCI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: