Muzică – Cozmin Sime

Cozmin Sime este bariton, născut la Oradea, absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj Napoca. Cursurile de master le-a studiat în ţată şi străinătate impreună cu Ion Buzea, Tom Krause, Susanna Eken, Sally Burgess, John Norris, Margreet Honigh, Barbara Bonney, Nelly Miricioiu şi Alfred Brendel.

În timpul studenţiei Cozmin a interpretat rolurile: contele Amaviva – Le nozze di Figaro, Guglielmo – Cosi fan tutte, Dandini – La cenerentola şi Belcore –  L’elisir d’amore. Opera Naţională din Bucureşti l-a gazduit pe Cozmin în rolul de Marcello din La Boheme, iar la Opera Naţională din Cluj Napoca rolul lui Nick Shadow, premieră naţională a operei lui Stravinsky, The Rake`s Progress.

Şi-a făcut debutul internaţional cu European Opera Center în Liverpool, Gdansk şi Bremen în rolul lui Claudio din Emilia di Liverpool a lui Donizetti. În urma acestui debut a fost invitat de Mozart Academy la festivalul Aix-en Provence. Cozmin a mai participat la Rossini Opera Festival din Pesaro cu Accademia Rossiniana interpretând rolul Barone di Trombonok – Il viaggio a Reims sub directiva maestrului Alberto Zedda. În cadrul festivalului Verbier interpretează rolul Schaunard, La Bohem. Tête à Tête, Londra il întampină cu rolul Dr. Astrov, unchiul Vania în noua operă a lui Neal Thornton, Sonya`s Story, bazată pe piesa lui Chekhov, Unchiul Vania, şi Grand MOA în opera pentru copii La chuette ecrhume de Gerard Conde la festivalul Les Azuriales din Nice.

Cozmin Sime a caştigat o serie de concursuri majore de muzică, opera şi lied, atât în România cât şi La Competition des juenes solistes, St. Jean Cap Ferrat din Franţa.

Pe viitor, Cozmin este aşteptat cu Il viaggio a Reims, de Rossini în Antwerp,Belgia şi în Anglia în turner cu Evgeni Onegin, de Tchaikovsky şi Bărbierul din Sevilia, de Rosssini.

Iar voi veţi avea deosebita placere de-a fi încântaţi de vocea lui Cozmin la Gala Traficantului de Cultura.

Advertisements

About GTCI

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producţiilor experimentale, într-un efort de a face ca şi oraşul Oradea să devină vizibil în sfera internaţională a artelor şi a circuitului cultural. Printre secţiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziţii de fotografie, ateliere de teatru şi lansări de carte. Artiştii invitaţi sunt din România şi din străinătate. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi scrie la gtci.romania@gmail.com! View all posts by GTCI

One response to “Muzică – Cozmin Sime

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: