Teatru – Roberto Latini Fortebraccio Teatro

Fortebraccio Teatro este o companie teatrală cu sediul central la Teatro San Martino din Bologna. Compania este recunoscută de către Ministerul Italian al Bunurilor şi Activitaţilor Culturale, împreună cu colaborarea artistică, tehnică şi organizatorică a lui Roberto Latini, Gianluca Misiti, Max Mugnai, Nino Del Principe, Nicole Arbelli şi Federica Furlanis.

Dacă trăsura cu destinaţie fixă spre Ţara Jucăriilor din Pinocchio a lui Collodi ar fi avut un nume, atunci cel mai probabil acesta ar fi fost un simbol a întregii perioade 1900. O întreagă generaţie contemporană, precum un fitil, a asteptat miezul nopţii şi a răsărit în 1912 pe transatlanticul cel mai celebru din istorie. Pe vremea când America oferea un declin prin visul său american, un iceberg oareşcare punea punct celei mai renumite petreceri din istoria modernă, suflând lumânările care încercau să imite stelele.

Încă înaintea războaielor mondiale, Titanicul a scufundat aspiraţiile unei întregi generaţii. O formă de sinucidere colectivă, vinovată şi inconştientă precum o eroare neaşteptată de sistem ce întrerupe apusul legăturilor noastre.

A fi actorii acestui teatru, este precum păşirea pe Titanic. În timp ce nava se scufundă şi totul în jur se prăbuşeşte, în timp ce totul e de neînţeles şi ceea ce atingem este defapt sfârşitul şi sfârşitul într-un final nu există, de ani şi ani şi ani, toate zilele, toţi, noi, noi, toţi, ne jucăm şi jucăm, şi continuăm să jucăm.

http://www.fortebraccioteatro.com/

Advertisements

About GTCI

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producţiilor experimentale, într-un efort de a face ca şi oraşul Oradea să devină vizibil în sfera internaţională a artelor şi a circuitului cultural. Printre secţiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziţii de fotografie, ateliere de teatru şi lansări de carte. Artiştii invitaţi sunt din România şi din străinătate. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi scrie la gtci.romania@gmail.com! View all posts by GTCI

One response to “Teatru – Roberto Latini Fortebraccio Teatro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: