Pictură/Sculptură – Andrei Ciurdărescu-Torre

Andrei Ciurdărescu-Torre interpretare personală:

Tematicile pe care le abordez se referă la un spațiu personal. În general exploatez acele imagini sau fragmente din memoria colectivă și individuală care nu fac trimitere la un dat exact. Adesea lucrările se constituie de manieră modulară prezentând multiple variațiuni de asamblare și înțelegere, în căutarea de a furniza o direcție de cercetare a unui vizual propriu, dar cu strânse legături în realitatea autohtonă și, mai cu seamă, în cea tradițională.

Pun accent pe instinctul de formativitate vizuală a fiecărui individ şi pe abordarea unor spații ce prezintă o intimitate a memoriei colective și personale. Tonurile cromatice folosite sunt adesea tonalități închise, lăsând doar să transpară ușoare figurații.


Consider extrem de importantă o abordare în spațiul vizual a unei interpretări strict personale, cu o atitudine coerentă față de interesele autorului de a oferi publicului un produs în care acesta, sub o formă sau alta, să se regăsească și să se simtă integrat.

http://www.visualkontakt.ro

About GTCI

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producţiilor experimentale, într-un efort de a face ca şi oraşul Oradea să devină vizibil în sfera internaţională a artelor şi a circuitului cultural. Printre secţiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziţii de fotografie, ateliere de teatru şi lansări de carte. Artiştii invitaţi sunt din România şi din străinătate. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi scrie la gtci.romania@gmail.com! View all posts by GTCI

Leave a comment