Pictură – Sergiu Savin

Sergiu Savin s-a născut la 6 noiembrie 1941, Horodnicu de Sus, Bucovina. Si-a terminat studiile la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București în clasa profesorului Ion Olteanu. A avut mai multe profesii: a fost regizor, scenograf, profesor, în prezent fiind  pictor de icoane.

A descoperit teatrul relativ târziu, iar atunci l-au impresionat machiajul și luminile, nu piesa în sine. Concurența a fost de 360 de candidați pe zece locuri. A intrat la clasa artistului emerit Ion Olteanu. Imediat după absolvire, profesorul său l-a invitat să-I fie asistent la televiziunea națională.

Cea mai mare parte a vieții și-a petrecut-o în teatrele din țară. După absolvire a debutat la Teatrul Național din Iași, iar apoi a lucrat aproape cinci ani la cel din Timișoara. La Oradea a venit mai întâi ca regizor invitat. Din Oradea a făcut apoi incursiuni în mai toate teatrele din țară și în multe din afara granițelor. A montat piese din tragedia greacă, dar și din clasicii germani sau români și din dramaturgia contemporană.

Mulți ani Sergiu Savin a fost șeful secției române a teatrului orădean. Câteva luni a fost directorul instituției. În cele din urmă a demisionat din toate funcțiile și a părăsit teatrul. Acum s-a specializat în icoana pe lemn și își prezintă lucrările în expoziții din țară și străinătate.

Pentru mai multe poze accesați acest link.

About GTCI

GTCI este un eveniment cultural care are ca scop promovarea producţiilor experimentale, într-un efort de a face ca şi oraşul Oradea să devină vizibil în sfera internaţională a artelor şi a circuitului cultural. Printre secţiunile acestei gale se numără piese de teatru, concerte, filme, arte vizuale, expoziţii de fotografie, ateliere de teatru şi lansări de carte. Artiştii invitaţi sunt din România şi din străinătate. Pentru mai multe informaţii, ne puteţi scrie la gtci.romania@gmail.com! View all posts by GTCI

Leave a comment